Individuele trajecten

 

Bij een individueel lichaamsgericht traject zoeken we samen naar een werkvorm die op dit moment het beste bij jou past.

Je kunt voor een bepaalde werkvorm kiezen zoals: innerlijk kind werk, traumatherapie, klankmassage of energetische therapie. Maar vaak combineer ik meerdere werkvormen tijdens het traject. Afhankelijk van de thema’s waarmee we werken en het doel van de therapie.

Lichaamsgeoriënteerde therapie kan zowel in een individueel traject als in groepsvorm effectieve hulp bieden bij klachten op fysiek, mentaal en emotioneel gebied:

  • lichamelijke klachten, spanningen, chronische vermoeidheid, burn-out
  • angstige of depressieve klachten, paniekaanvallen
  • (ingrijpende) ervaringen die niet of onvoldoende zijn verwerkt
  • posttraumatische klachten
  • voortdurend vastlopen en structurele problemen thuis, in de omgeving of op het werk
  • vastgelopen zijn binnen andere hulpverleningstrajecten en het gevoel hebben dat praten niet verder helpt

 

Lichaamsgeoriënteerde therapie is niet oordelend en compassievol. Je leert uit de neerwaartse spiraal van stress, angst en depressie te komen. Je leert niet zinvolle patronen van denken en reageren te herkennen. Lichaamsgeoriënteerde therapie houdt je in contact met datgene wat er echt toe doet, je belangrijkste waarden en doelen. Het helpt je om grip te houden op je reacties op gebeurtenissen. Dit maakt alles zinvoller en bevredigender voor je gevoel. Stress, pijn, tegenslag zullen er altijd wel blijven, maar door meer (lichaams)bewustzijn lukt het je om je krachtiger te voelen, energieker en meer ontspannen. Het geeft je de ervaring dat je leeft! In het hier en nu.

Eerst kennismaken? Een afspraak kan ingepland worden op de kennismakingsmiddagen of neem contact op voor het maken van een afspraak via 06-23493488 of mail

 

Innerlijk kind werk

Om maar niet te voelen hoe kwetsbaar je bent, heb je als kind strategieën ontwikkelt om te overleven. Die strategieën leiden vaak tot het verdringen of opkroppen van gevoelens als verdriet, woede of liefde. Deze vorm van therapie is gebaseerd op het inzicht dat de ervaringen die je in je vroege jeugd opdoet, bepalend zijn voor hoe je voortaan jezelf, de ander en het leven blijft ervaren.

Innerlijke kind >

Trauma werk

Regelmatig verliezen we onszelf in bepaalde situaties. Door de situatie, triggers, worden we meegezogen naar gebeurtenissen uit het verleden, vaak zonder dat we het in de gaten hebben. Veel van ons gedrag heeft te maken met traumatische ervaringen uit de (vroege) kinderjaren.

Trauma werk >

Klankmassage

Een zeer werkzame ontspanningsmethode die goed inzetbaar is bij stressbeheersing. Het is een middel om rust, evenwicht en zelfacceptatie te bevorderen.
Door de diepe ontspanning ben je in staat spierspanningen, energieblokkades, stress en problemen los te laten. Je lichaam komt weer in harmonie, je wordt als het ware weer in balans gebracht.

Klankmassage >

Energetische therapie

Het begint met de kalmerende hand van een moeder op een huilend kind. Of wanneer kinderen zichzelf pijn doen leggen ze instinctief hun hand op de plek. In ons leven gebruiken we instinctief vaak de aanraking voor het verzachten van pijn. Aanraking activeert de natuurlijke kracht van het lichaam tot zelfgenezing en kan fysieke en emotionele symptomen verlichten.

Energetisch werk >

balk_2023px

 

Groepstrajecten

Innerlijk kindwerk, het volgen van een Reiki cursus of het beoefenen van meditatie kun je ook volgen in een (kleine) groep. In een groep maak je dus gebruik van elkaars aanwezigheid. De kracht en wijsheid van de groep is de ervaring, geeft veel makkelijker toegang tot je innerlijke wereld. Herkenning en erkenning, gedeelde kwetsingen en levensenergie, intermenselijk contact op een dieper niveau, dan we in het dagelijks leven gewend zijn, kunnen er toe leiden dat deze workshops een grotere bijdrage kunnen leveren aan jouw persoonlijke groeiproces dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Je Eigen Wijze Weg

De training Je Eigen Wijze Weg bestaat uit een zorgvuldig opgebouwde cyclus van 8 dagdelen, waarin je gaandeweg contact leert te maken met het kind in jezelf (je gekwetste kind en je natuurlijke kind). Je leert er over je conditioneringen en overtuigingen die je hebt opgedaan over jezelf en tegelijkertijd leer je hoe je daar steeds meer van los kunt komen, hoe je vrijer in het leven kunt staan door te leren hoe jij als volwassene om kunt gaan met jouw ervaringen als kind…

Je eigen wijze weg >

Actieve Meditaties

Door meditatie leren we de aandacht van buiten naar binnen keren. Stilte is de grootste kracht die helpt niet te verdwalen in de hectiek van ons overbelaste systeem. Stilte is echter niet iets wat afgedwongen kan worden. Niet iedereen kan zomaar de stilte of diepte ingaan. Daarvoor dien je jezelf eerst in beweging te brengen. Dit kan in de vorm van actieve meditaties…

Meditaties >

Reiki cursussen

Iedereen kan Reiki leren! Gebruik het in de eerste plaats voor jezelf, om weer terug te komen bij jezelf. En als je dat wilt, kun je anderen ermee helpen. Reiki-cursussen kunnen individueel worden gedaan of in groepsverband.

Reiki >