Wie en wat ben ik werkelijk, los van al die conditioneringen, rollen en overlevingsstrategieën?

Het innerlijk kind: een benaming voor het speelse en tegelijk ook het kwetsbare kind in ons. Het deel dat voelt en ervaart, en waarin ook de gevoelens, herinneringen en ervaringen uit onze jeugd zijn opgeslagen. Wij zijn natuurlijk wel volwassen geworden, maar een deel van ons is altijd kind gebleven en gedraagt zich ook vaak als een kind.

Het innerlijk kind

kind luchtbellenPrimal Rebirth therapie oftewel innerlijk kindwerk is een lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie. Deze vorm van therapie gaat uit van de sterk helende werking van het zelf voelen, ervaren en doen. Het innerlijk kind, het kind wat je ooit geweest bent, staat centraal. Het is gebaseerd op het inzicht dat de ervaringen die je in je vroege jeugd opdoet, bepalend zijn voor hoe je voortaan jezelf, de ander en het leven blijft ervaren. Tijdens je geboorte en in de eerste jaren van je leven wordt de basis van al je overtuigingen gevormd. Hieruit komen in het latere leven vaak onbewuste negatieve overtuigingen en gedragspatronen voort, die het leven negatief beïnvloeden.

Weg van je essentie

In de therapie onderzoeken we de beperkende overtuigingen en overlevingsstrategieën die ontstaan zijn in de kindertijd. De processen die invloed hebben op je huidige leven begint dus al bij de geboorte. Als je als baby de baarmoeder verlaat, verlaat je ook de plek waar al je behoeften in zijn totaliteit wordt vervuld. Als baby ben je hulpeloos en afhankelijk, als baby moet je op jouw omgeving vertrouwen om in je levensbehoeften te voorzien. Als aan deze levensbehoeften zoals voeding, veiligheid, groeien en ontwikkelen in eigen tempo, vasthouden, knuffelen, liefde, stimulatie en waardering wordt voldaan, zal je als kind opgroeien tot een liefdevol mens. Als hieraan echter niet helemaal kan worden voldaan, zal je als kind van je ware zelf “af” moeten gaan. Met als gevolg dat je als kind je anders gaat gedragen, je persoonlijkheid zal zich splitsen. Dat is de enige manier om de diepe pijn van de onvervulde behoeften niet te voelen. Voor niemand was de kindertijd optimaal. In die periode ontstaan de overtuigingen over de persoon die je nu bent en het leven. En de overlevingsstrategieën waarmee je als kind jezelf probeert te beschermen.

Deze therapie geeft de mogelijkheid de oorsprong van wat jou belemmert om helemaal jezelf te zijn, om ontspannen te zijn, en te genieten van het leven, te achterhalen. Doel is je bewust worden van wie jij in je essentie bent, en om opnieuw in contact te komen met je oorspronkelijke natuur en levenskracht, via je lichaam.

Technieken

Ik maak gebruik van diverse technieken zoals diverse vormen van lichaamswerk, geleide fantasie, ademtherapie, rebirthing, meditatie, NLP, ontspanning. Je leert middels ervarings- en lichaamsgerichte technieken je innerlijk kind meer bewust ervaren. Je ontdekt hoe beelden, overtuigingen en gevoelens uit je jeugd je huidige volwassen leven nog steeds beïnvloeden. En je leert hoe je meer kunt leven vanuit jezelf als gezonde volwassene.

Wanneer je deze therapie in groepsverband wilt volgen, dan is de training Je Eigen Wijze Weg een aanrader! Lees meer over deze training Je Eigen Wijze Weg.

Tarief

Het tarief voor een individuele sessie bedraagt € 97,50. Duur van de sessie is 60 minuten.

Wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op per mail info@energie-in-beweging.nl of bel: 06-23493488

Wil je eerst kennis maken? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek van 10 minuten. Hieraan zijn geen kosten verbonden. In dit gesprek informeer ik je over mijn werkwijze. We kunnen dan tevens kijken welke behandelingsvorm/traject het beste bij je past op dit moment.

Soms verwijs ik je door als blijkt dat een andere vorm van therapie beter aansluit bij wat jij nodig hebt.

Vergoeding zorgverzekeraar

Er zijn veel zorgverzekeraars die de therapeutische sessies (deels) vergoeden. Voor meer informatie hierover kun je kijken op de site van de beroepsvereniging waarbij ik ben aangesloten: SBLP Binnen de wereld van verzekeraars is veel in beweging. Check dus altijd bij jouw verzekeraar of er veranderingen zijn opgetreden in het vergoedingenbeleid.

Opleiding Primal Rebirth Therapie.

De beroepsopleiding tot Primal Rebirth therapeute heb ik gevolgd bij het instituut Aumm te Usquert. Voor de teksten van deze website heb ik ondermeer het boek: “Je Eigen Wijze Weg”, geschreven door Omkar Dingjan & Divyam Kranenburg, geraadpleegd.