Individuele trajecten

Bij een individueel lichaamsgericht traject zoeken we samen naar een werkvorm die op dit moment het beste bij jou past.

Je kunt voor een bepaalde werkvorm kiezen zoals: innerlijk kind werk, traumatherapie, klankmassage of energetische therapie. Maar vaak combineer ik meerdere werkvormen tijdens het traject. Afhankelijk van de thema’s waarmee we werken en het doel van de therapie.

Lichaamsgeoriënteerde therapie kan zowel in een individueel traject als in groepsvorm effectieve hulp bieden bij klachten op fysiek, mentaal en emotioneel gebied:

  • lichamelijke klachten, spanningen, chronische vermoeidheid, burn-out
  • angstige of depressieve klachten, paniekaanvallen
  • (ingrijpende) ervaringen die niet of onvoldoende zijn verwerkt
  • posttraumatische klachten
  • voortdurend vastlopen en structurele problemen thuis, in de omgeving of op het werk
  • vastgelopen zijn binnen andere hulpverleningstrajecten en het gevoel hebben dat praten niet verder helpt

Lichaamsgeoriënteerde therapie is niet oordelend en compassievol. Je leert uit de neerwaartse spiraal van stress, angst en depressie te komen. Je leert niet zinvolle patronen van denken en reageren te herkennen. Lichaamsgeoriënteerde therapie houdt je in contact met datgene wat er echt toe doet, je belangrijkste waarden en doelen. Het helpt je om grip te houden op je reacties op gebeurtenissen. Dit maakt alles zinvoller en bevredigender voor je gevoel. Stress, pijn, tegenslag zullen er altijd wel blijven, maar door meer (lichaams)bewustzijn lukt het je om je krachtiger te voelen, energieker en meer ontspannen. Het geeft je de ervaring dat je leeft! In het hier en nu.

Eerst kennismaken? Neem contact op voor het maken van een afspraak via 06-23493488 of mail