Individuele trajecten

Bij een individueel lichaamsgericht traject zoeken we samen naar een werkvorm die op dit moment het beste bij jou past. Je kunt voor een bepaalde werkvorm kiezen zoals: innerlijk kind werk, traumatherapie, klankmassage, energetische therapie. Maar vaak gebruik ik ook meerdere werkvormen tijdens het traject. Afhankelijk van de thema’s waarmee we werken en het doel van de therapie.

Eerst kennismaken? Dat kan op de kennismakingsmiddagen, zie hier voor data of bel 0623493488 of maak een afspraak via de mail

Lichaamsgeoriënteerde therapie kan zowel in een individueel traject als in groepsvorm effectieve hulp bieden bij klachten op fysiek, mentaal en emotioneel gebied:

  • lichamelijke klachten, spanningen, chronische vermoeidheid of burn-out
  • angstige of depressieve klachten, paniekaanvallen
  • (ingrijpende) ervaringen die niet of onvoldoende zijn verwerkt
  • posttraumatische klachten
  • voortdurend vastlopen en structurele problemen thuis, in de omgeving of op het werk
  • vastgelopen zijn binnen andere hulpverleningstrajecten en het gevoel hebben dat praten niet verder helpt

 

Innerlijk kind werk

Om maar niet te voelen hoe kwetsbaar je bent, heb je als kind strategieën ontwikkelt om te overleven. Die strategieën leiden vaak tot het verdringen of opkroppen van gevoelens als verdriet, woede of liefde. Negatieve overtuigingen of gedragspatronen beïnvloeden je leven en belemmert je om jezelf te zijn, om van het leven te genieten.

Innerlijke kind ›

Trauma werk

Regelmatig verliezen we onszelf in bepaalde situaties. Ons lichaam reageert soms op een manier die we niet kunnen vatten, oncontroleerbaar en geactiveerd. Schrikken van harde geluiden, bibberen, zweten of hartkloppingen. Door de situatie, triggers, worden we meegezogen naar gebeurtenissen uit het verleden, vaak zonder dat we het in de gaten hebben. 

Trauma werk ›

Klankmassage

Een zeer werkzame ontspanningsmethode die goed inzetbaar is bij stressbeheersing. Het is een middel om rust, evenwicht en zelfacceptatie te bevorderen.
Door de diepe ontspanning ben je in staat spierspanningen, energieblokkades, stress en problemen los te laten. Je lichaam komt weer in harmonie, je wordt als het ware weer in balans gebracht.

Klankmassage ›

Energetische therapie

Het begint met de kalmerende hand van een moeder op een huilend kind. Of wanneer kinderen zichzelf pijn doen leggen ze instinctief hun hand op de plek. In ons leven gebruiken we instinctief vaak de aanraking voor het verzachten van pijn. Aanraking activeert de natuurlijke kracht van het lichaam tot zelfgenezing en kan fysieke en emotionele symptomen verlichten.

Energetisch werk ›